Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Bio-ethanol voor je haard: Wat moet je kiezen?

Bio-ethanol voor je haard: Wat moet je kiezen?

Dus, je hebt een toffe tafelhaard of wandhaard gekocht, en nu vraag je je af waar je die brandbare vloeistof vandaan haalt om de bio-ethanol haard te laten branden. Begrijpelijk! Laten we dat eens onder de loep nemen:

Wat is bio-ethanol eigenlijk?

Bio-ethanol is gewoon een brandbare vloeistof gemaakt uit planten. We halen het uit de suikers van planten door fermentatie. Meestal is bio-ethanol een superfijne alcohol, 96% zuiver na het destillatieproces. Het is non-food alcohol, dus er wordt een additief toegevoegd om het ongeschikt te maken voor consumptie.

Wat zegt de prijs over de kwaliteit?

Nou, tot op zekere hoogte wel. Een goede bio-ethanol kost doorgaans tussen de €5,00 en  €7,00 per liter.  Zuivere bio ethanol van Wild Flame 96% is de schoonste bio ethanol in Europa en het kost €3,30 aankoop van 24 liter.

Een belangrijk punt: vermijd sommige producten die je in supermarkten vindt, zonder namen te noemen. Bij twijfel, bel ons gewoon voor advies. Sommige klanten merkten na gebruik van deze producten zwarte aanslag en onaangename geuren in hun branders op.

Kies de juiste verpakking

Bio-ethanol is beschikbaar in verschillende formaten, van 2 tot 20 liter blikken. Let op de kwaliteit van de container: een stevige dop en wettelijke veiligheidsmarkeringen zijn belangrijk voor brandstof die voldoet aan strenge kwaliteitsnormen.

Vermijd valkuilen

Laat je niet verleiden tot het gebruik van gewone huishoudalcohol, kerosine of ethanolmengsels van het tankstation. Dit kan je veiligheid in gevaar brengen en tot problemen met je haard leiden.

Over het algemeen is het kiezen voor kwaliteit de sleutel tot een duurzame brander en verhoogde veiligheid. Dus, let op wat je kiest, en geniet van het sfeervolle vuur in je bio-ethanol haard!

Kwaliteit staat voorop bij het kiezen van brandstof voor je bio-ethanol haard. 

Let bij het kiezen van een container op een stevige dop en wettelijke veiligheidsmarkeringen om ervoor te zorgen dat de brandstof voldoet aan strikte kwaliteitsnormen. Vermijd huishoudalcohol, kerosine of ethanolmengsels van tankstations, omdat deze de veiligheid kunnen compromitteren en problemen met je haard kunnen veroorzaken. Kortom, kies voor kwaliteit en geniet van de warmte en sfeer van je bio-ethanol haard!

Blog geschreven door een marketingcommunicatiebureau

Read more

Hoe kies je een ethanolhaard?

Hoe kies je een ethanolhaard?

 HOE KIES JE EEN ETHANOLHAARD? Wil je een ethanolhaard kiezen? Lees dan verder. In de afgelopen jaren is ethanolverwarming populair geworden als een betrouwbaar en zuinig alternatief voor extra war...

Read more
Twee Prachtige Bioethanol Haarden Geïnstalleerd: Nieuwbouw en Renovatie

Twee Prachtige Bioethanol Haarden Geïnstalleerd: Nieuwbouw en Renovatie

Bij Bioethanolhaarden.com zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, milieuvriendelijke bio-ethanol haarden. Onlangs hebben we twee indrukwekkende bioethanol haarden mogen installeren, elk...

Read more