Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Bio Ethanol Haarden

Bio Ethanol Haarden

Bio Ethanol Haarden

Je bent er helemaal klaar voor om de sprong te wagen en een bio-ethanolhaard aan te schaffen. Voordat je de stap zet, zijn er echter enkele essentiële zaken waarmee je rekening moet houden, zoals veiligheid en de kracht in relatie tot je kamer. Laten we deze belangrijke aspecten bekijken:

Hoe het werkt: wat u moet weten voordat u koopt

Bij bepaalde modellen, vooral die voor wandmontage, bevat het bovenste deel van het inzetstuk isolatie. Deze isolatie is geschikt voor hoge temperaturen en zorgt voor een veilige installatie, vooral als er elementen boven de schoorsteen worden geplaatst, omdat warmte opstijgt. De andere buitenste delen van het apparaat zijn ontworpen om een hoek van niet meer dan 60 graden te maken en zijn veilig bij contact. Zorg ervoor dat je de isolatoren nooit verwijdert of beschadigt.

De voordelen: geen leiding, geen installatie

Misschien ken je iemand die een traditionele verwarming in huis heeft geïnstalleerd, zoals een klassieke schoorsteen, houtkachel of pellet kachel. Dit bracht veel beperkingen met zich mee, zoals het zoeken naar een installateur en het verkrijgen van vergunningen voor het plaatsen van een rookkanaal. Bij het installeren van een designverwarming zoals een bio-ethanolhaard zijn er echter geen werkzaamheden of aansluitingen nodig. De installatie is eenvoudig en vereist slechts een kleine inspanning, afhankelijk van het model. De meest 'gecompliceerde' stap is vaak het ophangen aan de muur, vergelijkbaar met het ophangen van een schilderij. Eenmaal geïnstalleerd zal je ethanolhaard geen as, rook, stof of onaangename geuren produceren. Je geniet gewoon van de voordelen van een conventionele haard met echte vlammen om je woonkamer te verwarmen.

De verschillende ontwerpen

  • Of je nu op zoek bent naar een model met glazen wanden voor extra veiligheid, een aantrekkelijke prijs, of zelfs een XXL-formaat, er is voor elk wat wils en voor elk budget! Op onze website vind je een antwoord op al je behoeften. We bieden drie uitvoeringen van biohaarden: tafelmodellen voor op de grond of aan de muur, elk met een korte beschrijving van wat je van elk kunt verwachten. Twijfel je of wil je meer informatie over je project, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail.
  • Tafelmodellen

Net als de Kobe op de foto hierboven, worden sommige modellen “ tafelblad ” genoemd. Klein, ze zijn decoratief. Zoals hun naam doet vermoeden, worden ze op een tafel of meubelstuk geplaatst, waar ze de traditionele kaarsen vervangen en een meer eigentijds tintje geven. Sommige modellen zijn uitgerust met krachtigere branders dan andere en zorgen voor efficiënte extra warmte.

  • Vloerstaande modellen

Op de hier getoonde foto zien we Berlijn. Ook zeer eigentijds, onderscheidt hij zich door zijn imposantere afmetingen en kan daarom niet op een tafel worden geplaatst. Hij is ideaal om op de grond te plaatsen: nomadisch, hij kan u van kamer naar kamer volgen, of zelfs buiten gebruikt worden om een ​​terras te versieren waarop u uw gasten ontvangt.

  • Wandhaarden

Laten we tot slot eindigen met modellen voor wandmontage, zoals de Harmoninox. Deze wandhaarden zijn uitgerust met één tot vier branders en worden eenvoudig geïnstalleerd met behulp van de meegeleverde montageset. Of u hem nu vierkant of verticaal, klein of groot kiest, de wandinzet is de essentie van wat een traditionele haard zo charmant maakt, zonder zware installatie.

De brander of verbrandingskamer

Dit is het hart van onze bio-ethanolhaard. Hier vindt de verbranding van vloeibare ethanol plaats, en er zijn twee hoofdfamilies van branders:

Enkelwandige brander: Deze vind je meestal op de meer betaalbare bio-ethanolhaarden. Het betekent niet dat ze van mindere kwaliteit zijn; het ontwerp en de productie zijn eenvoudiger, wat resulteert in lagere kosten die aan de consument worden doorberekend.

Dubbelwandige brander: Dit type kom je tegen op high-end modellen. De buitenkant van de brander is bekleed met een secundaire wand, vergelijkbaar met de romp van bepaalde schepen. Dit vergroot de veiligheid door mogelijke lekkages te voorkomen en zorgt voor duurzaamheid op lange termijn.

Vaak zie je een zacht schuim in de branders; dit is eigenlijk glasvezel. Het heeft twee functies: het reguleert de verbranding en voorkomt mogelijke ongevallen als de haard omvalt door de brandstof op te vangen.

Veel bio-ethanolhaarden hebben een klein luikje naast de vlam, dat is een vlamvariator. Dit kan worden verschoven om de intensiteit van de vlam aan te passen. Sommige branders zijn rond en hebben geen regelluik; deze zijn vaak te vinden op decoratieve modellen.

Belangrijk is dat al onze ethanolbranders zijn gemaakt van roestvrij staal, een hittebestendig en duurzaam metaal. Ontdek ons volledige assortiment ethanolbranders op onze website.

Autonomie

Een bio-ethanolhaard biedt gemiddeld een autonomie van 3 tot 4 uur, waardoor je een hele nacht kunt genieten van de vlammen zonder bij te hoeven vullen. Met een eenvoudige berekening kun je de autonomie voor jouw ruimte inschatten. Hoewel dit meestal op elk productblad wordt vermeld, hier is de basisregel die je kunt hanteren.

Stel je hebt de Quattro Black haard als voorbeeld. Deze heeft een capaciteit van 1,5 liter, met een verbruik van 0,35 liter per uur. De berekening is dan:

(Draagvermogen/Verbruik) of 1,5/0,35 = 4,3

Dit betekent dat de Quattro Black gemiddeld iets meer dan 4 uur autonoom blijft.

De ethanolhaard verwarmt

Er is soms enige scepsis over de verwarmingscapaciteit van ethanolhaarden. Hierbij geruststellend nieuws: de meerderheid van onze verkochte modellen - met uitzondering van enkele zeer kleine tafelmodellen - heeft een calorische waarde. Het is belangrijk om ethanol niet te zien als een onafhankelijk verwarmingssysteem, maar eerder als een comfortabele aanvulling. Het kan de ontbrekende 3 tot 4 graden in een woonkamer aanvullen, waardoor het echt gastvrij wordt.

Hoewel het een waardevolle bijdrage levert aan de warmte, moet je weten dat het niet de enige warmtebron in huis kan zijn. Het wordt het beste gecombineerd met traditionele verwarmingssystemen zoals radiatoren of convectoren. Gebruik de vermogensindex hieronder om het model te kiezen dat het beste past bij de grootte van jouw huis. Houd er rekening mee dat deze gegevens betrekking hebben op een kamer met een plafond van 2,5 meter en goede isolatie. Als je twijfelt over welk model je moet kiezen, bel ons gerust op 04 75 80 55 38 voor gratis persoonlijk advies.

 

Ik wil een lichte bijverwarming voor meer comfort in mijn kamer.

Ik wil graag een groter aanbod en directe warmtewinst.

Voor een oppervlakte van 15 tot 30 m2 .

1-brandermodel – van 2700 tot 3000 watt.

2-pits model – van 5400 tot 6000 watt.

Voor een oppervlakte van 30 tot 50 m2 .

2-pits model – van 5400 tot 6000 watt.

3-pits model – van 7800 tot 8500 watt.

Voor een oppervlakte groter dan 50 m2 .

3-pits model – van 7800 tot 8500 watt.

4-pits model – van 10.000 tot 11.000 watt.

 

Elk product op de site wordt geïllustreerd door een technische fiche die de kracht ervan weergeeft. Velen van u geven ook uw feedback door uw mening te geven na ontvangst van het product. Voorbeeld van een klantrecensie over het Sand-model (2 branders):
"uitstekende bijverwarming: je kunt een winst van 4 graden verwachten op een kamer van 50 m2 met mezzanine! Laag verbruik ook! meer dan tevreden met deze aankoop. "

Veiligheid, een essentieel element

Bij het gebruik van een bio-ethanolhaard is veiligheid van het grootste belang. Zorg ervoor dat de haard vóór het aansteken volledig is gevuld en dat deze leeg is wanneer deze niet in gebruik is. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat jonge kinderen proberen de haard te bedienen. Aangezien ethanol zeer brandbaar is, moet je de haard niet aansteken met een lucifer of ander voorwerp waarbij je je handen dicht bij de haard moet houden. Kies in plaats daarvan voor een lange veiligheidsaansteker om elk risico op brandwonden te vermijden. Houd er rekening mee dat de brandstoffles niet in de buurt van de haard mag worden geplaatst wanneer deze in werking is.

De eerste uitbraak

Zodra de brander op zijn plaats staat - zorg ervoor dat deze veilig en horizontaal ten opzichte van de grond is geplaatst - moet je een eerste vulling met brandstof uitvoeren. Deze eerste 'vol' is eigenlijk het vullen van de tank met de helft van de capaciteit. Omdat de pit in alcohol is gedrenkt, is het passend om de eerste brand te starten. Vermijd over het algemeen het installeren van het apparaat in een kamer zonder ventilatie. Een raam of een ventilatiesysteem (VMC) in de kamer kan helpen de lucht te verversen voor en na het verbranden van ethanol. Onthoud dat elk type verwarming, inclusief ethanolverwarming, potentieel gevaarlijk kan zijn als het niet met zorg wordt gebruikt. Door deze paar veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen te volgen, zal de haard geen gevaar vormen.

Is het verstelbaar?

  • Ja, met uitzondering van enkele modellen kan de vlam worden geregeld en aangepast met de meegeleverde accessoires. Het is ook mogelijk om de verbranding vóór het einde te doven, hoewel het het beste is om de dosis brandstof aan te passen aan het beoogde gebruik.

Een kachel in een eigentijdse woonkamer.

Nog een voorbeeld met een model dat in een oud huis moet worden geïnstalleerd.

In een jonger decor dit keer.

Accessoires: van essentieel tot decoratie

Keuze uit bio-ethanol

De brandstof voor onze bio-ethanolhaarden is cruciaal en niet te vervangen door andere brandstoffen. Het wordt gewonnen uit planten zoals bieten, suikerriet, tarwe of maïs en behoort tot de categorie van landbouwbrandstoffen. Een zorgvuldige selectie is vereist. Hoogwaardige ethanol, zoals die van ons wordt aanbevolen vanwege de goede raffinage en het ontbreken van geur. Kwalitatieve vloeibare bio-ethanol is beter voor de levensduur en efficiënte verbranding van de haard dan de gelvariant.

Nuttige en decoratieve accessoires

Voor bio-ethanolverwarming zijn er diverse accessoires beschikbaar. Praktische accessoires omvatten een elektrische vulpomp en een lange veiligheidsaansteker om de branders zonder risico aan te steken. Voor een esthetische verandering kun je decoratieve accessoires toevoegen, zoals keramische kiezelstenen of brandwerende houtblokken. Bekijk ons volledige assortiment bio-ethanolhaard accessoires voor meer opties.

Onderhouden en reinigen

Een bio-ethanolhaard op agrobrandstof produceert geen roet en is eenvoudig te onderhouden. Reinig het lichaam van de haard binnen en buiten met afwasmiddel en water met een zachte doek. Gebruik een pH-neutraal reiniging product voor het roestvrij staal van de brander. Vermijd sponzen of doeken met schurende materialen en gebruik geen benzine, aceton of terpentine, omdat deze de lak van de haard kunnen beschadigen en krassen op het roestvrij staal kunnen veroorzaken.

Wat maakt de prijs

Bij het vergelijken van prijzen is het belangrijk om enkele overwegingen te maken. Foto's van onze producten worden in onze eigen studio genomen, zodat je koopt wat je ziet. Het gewicht van de haard is een indicator voor de kwaliteit. Zwaardere haarden hebben vaak dikker plaatwerk en duurzamere materialen. Controleer de beschikbaarheid van het gekozen model bij de verkoper om teleurstellingen en lange wachttijden te voorkomen. Wij werken samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers voor kwaliteit en opvolging. Bekijk klantbeoordelingen op product pagina's voor meer vertrouwen in je keuze.

Bioethanolhaarden.com bieden een effectieve combinatie van verwarming en design. Geselecteerde modellen verwarmen efficiënt en bieden een aangename vuurervaring zonder buitensporige kosten.

Read more

Gashaard Ombouwen naar Bio-ethanol
ombouwen

Gashaard Ombouwen naar Bio-ethanol

Wanneer je denkt aan gezellige avonden bij de open haard, komt de warmte en het knapperende geluid van brandend hout waarschijnlijk als eerste in je op. Maar met de moderne technologieën en duurzam...

Read more
Hoe kies je een bio-ethanolhaard?

Hoe kies je een bio-ethanolhaard?

Wil je een ethanolhaard kiezen? Lees dan verder. In de afgelopen jaren is ethanolverwarming populair geworden als een betrouwbaar en zuinig alternatief voor extra warmte. Met zoveel modellen op de ...

Read more