Wat is een bio-ethanol haard en wat zijn de soorten bio-ethanol haarden?

Droomt u ervan om thuis een eigen haard te hebben? Dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over vergunningen of installatieproblemen. Met bio-ethanol haarden zit u goed, het is de perfecte oplossing voor iedereen die op een eenvoudige en veilige manier een eigen opstelling met live vuur wil creëren. In het artikel leggen we uit wat een bio-ethanol haard is en welke soorten bio-ethanol haarden er zijn.

 

Wat is een bio-ethanol haard?

Een bio-ethanol haard is een alternatief voor traditionele haarden. In tegenstelling tot klassieke haarden, kunnen bio-ethanol haarden in elk huis worden geïnstalleerd, en zelfs in een appartement in een flatgebouw, omdat ze geen rookafzuiging buiten het gebouw nodig hebben. Daarom heeft u geen toestemming nodig om een bio-ethanol haard in uw huis te plaatsen. Biologische haarden worden het vaakst geïnstalleerd in woonkamers, in halfopen ruimtes (bv. Een woonkamer met keuken, een woonkamer met een eetkamer), maar komen ook steeds vaker voor in slaapkamers, badkamers of zelfs hallen.

De brandstof die wordt gebruikt voor bio-ethanol haarden is een speciale vloeibare of gel-biobrandstof. Deze wordt gebruikt om vuur in bio-ethanol haarden aan te steken, die verbrandt wordt tot stoom en niet alleen volledig ecologisch gemaakt is van plantaardig materiaal, maar het kan ook een positieve invloed hebben op de gezondheid van het huishouden door de lucht in de kamer te bevochtigen.

De verbrandingstijd van een bio-ethanol haard is onder meer afhankelijk van de grootte van de vlam. Er wordt echter aangehouden dat 1 liter brandstof ongeveer 2-3 uur meegaat. Er zijn verschillende soorten bio-ethanol haarden op de markt die perfect passen bij het interieurontwerp van elk appartement en voldoen aan de meest veeleisende verwachtingen van de klant. Wat de  installatiemethode betreft, kunnen bio-ethanol haarden worden onderverdeeld in: ingebouwde bio-ethanol haarden (inclusief bio-haarden in de hoek), vrijstaande bio-ethanol haarden, hangende bio-ethanol haarden. Bijzonder populair zijn inbouw bio-ethanol haarden die in een nis kunnen worden geïntegreerd. Zo’n bio-ethanol haard vervangt perfect de traditionele haard en creëert een ongewone sfeer in de kamer.

Het inzetstuk kan op elke manier worden ingebouwd (het is alleen vereist dat de materialen vuurbestendig zijn) en kan worden aangepast aan elke stijl van opstelling. Hoek bio-ethanol haarden of bio-ethanol haarden die van twee of drie kanten open zijn, zien er geweldig uit in moderne of industriële interieurs. In meer traditionele opstellingen worden meestal horizontale bio-ethanol haarden gebruikt, dat wil zeggen dat het open is aan één kant (vanaf de voorkant).