Stappenplan zelf een bio ethanol haard inbouwen

Het mooiste aan een duurzame Bio ethanol haard is dat u deze zelf kunt (in)bouwen. U kunt zelf het design ontwerpen en het helemaal aanpassen naar uw smaak. In deze blog leggen wij u uit hoe een bio ethanol haard moet worden ingebouwd én welke stappen u moet doorlopen. Bij de montage moet u goed letten op de materialen die u gebruikt en natuurlijk de veiligheidsafstanden. Op deze manier is het risico geminimaliseerd. 

Stap 1: Frame bouwen

Het inbouwen van een bio ethanol haarden begin met het bouwen van een frame (zie afbeelding 1). Zorg ervoor dat vanaf het begin duidelijk is hoe u uw haard wilt monteren, hiervoor kunt u een aannemer raadplegen. Een duidelijk plan maakt het hele proces een stuk makkelijker. Denk vooruit over haarden, benodigdheden en locaties.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen kunt u beginnen met het bouwen van een frame.

Stap 2: Checken of alles past

Nadat het frame is gemaakt (zie afbeelding 1) moet u gaan checken of alles past (meubels, bio haard zelf etc). Als het namelijk niet geheel past komt u daar niet te laat achter. Op het moment dat er nu nog iets moet worden aangepast is dat niet gelijk heel ernstig en is dat zo geregeld.

afb 1

Stap 3: Stuken van het frame

Als het frame is gebouwd en deze voldoet aan de juiste maten dan kunt u beginnen met het stuken en het dichtmaken van het frame (zie afbeelding 2).

afb 2

Stap 4: Schuren

Nadat het gehele frame is gestuukt en dicht is gemaakt kan er worden geschuurd. Het schuren is erg belangrijk om een egaal oppervlak te creëren (zie afbeelding 2).

Stap 5: Schilderen

Na het schuren kunt u gaan schilderen. Bij het schilderen is het belangrijk om gebruik te maken van een hitte bestendige verf.

Stap 6: Plaatsen

Tot slot kunt u eventuele meubels en de haard zelf plaatsen.