Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Een Bio-Ethanol Haard met Hoekbrander

Een Bio-Ethanol Haard met Hoekbrander

Onlangs hebben we een project afgerond waarbij we een moderne bio-ethanol haard met een hoekbrander hebben geïnstalleerd bij een klant. De gehele opbouw meet 130 bij 150 cm en is gebouwd met hoogwaardige materialen zoals brandwerende platen en wandpanelen van Aqua. De gekozen brander voor dit project is de Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander, een innovatief ontwerp dat perfect past bij de strakke, moderne uitstraling van de ruimte. In deze blog delen we de details van dit project, inclusief de installatieprocessen, de kenmerken van de brander en de voordelen van het gebruik van bio-ethanol haarden.

Over de Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander

De Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander is een indrukwekkende toevoeging aan elk interieur. Met afmetingen van 80 x 92 cm, is deze hoekbrander ontworpen om in een hoek inbouwhaard te passen. De brander heeft een karakteristieke, innovatieve golfvormige vuurlijn die gepatenteerd is door Kami, waardoor de vlam dynamischer en ruimtelijker wordt. Dit unieke ontwerp zorgt voor een visueel spektakel dat de sfeer in elke ruimte verhoogt.

Materiaal en Bouwkwaliteit

De bio-ethanol brander-inzet is gemaakt van hoogwaardig 1,5 mm dik staal en is gepoedercoat met een hittebestendige, semi-matte zwarte verf. Het omhulsel van het inzetstuk bestaat uit twee delen, met een nauwkeurig laser gesneden element van 5 mm dik plaatstaal. Deze delen zijn ook beschermd met dezelfde hittebestendige verf, wat zorgt voor duurzaamheid en weerstand tegen vervorming bij hoge temperaturen. De perfecte pasvorm van de rand van het deksel garandeert een nauwkeurige regeling van de grootte van de vlam, evenals het snel en gemakkelijk doven ervan.

Technische Specificaties

De Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander heeft de volgende technische specificaties:

  • Materiaal carrosseriebouw: Staal dikte 1,5 mm, gepoedercoat met zwarte hittebestendige verf semi-mat.
  • Brander afdekking: Dikte en materiaal 5 mm, staal gepoedercoat met zwarte hittebestendige verf semi-mat.
  • Vuurlijn en type sluiting: Vorm Wave.
  • Keramische vulling die biobrandstof absorbeert: Mat van aluminiumoxide-silicaat.
  • Nominale afmetingen: 800 x 918 x 160 x 73 mm.
  • Optimale capaciteit en verwachte brandtijd: 8 l - 5-6 uur.
  • Gewicht: 18 kg.
  • Garantie: 2 jaar.

Voordelen van de Bio-Ethanol Haard

Een van de grootste voordelen van bio-ethanol haarden is dat ze schoon branden zonder rook, geur of as te produceren. Dit maakt ze milieuvriendelijker dan traditionele haarden en ideaal voor binnengebruik. Daarnaast is bio-ethanol gemakkelijk verkrijgbaar en eenvoudig te gebruiken. De branders bieden flexibiliteit in ontwerp en installatie, waardoor ze perfect zijn voor zowel moderne als klassieke interieurs.

Het Installatieproces

Het installatieproces van de Izala Driezijdige Bio Ethanol Inbouwhaard begon met het nauwkeurig opmeten van de ruimte. De totale opbouw van de haard was 130 bij 150 cm, waarbij we gebruik maakten van wandpanelen van Aqua en brandwerende platen om een veilige en duurzame constructie te garanderen. Na het voorbereiden van de ruimte en het installeren van de wandpanelen, werd de Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander zorgvuldig geplaatst. De brander is ontworpen om eenvoudig te installeren, met duidelijke instructies en minimale vereisten voor ventilatie.

Akoestische Wandpanelen van Gerookt Eiken

Om de esthetiek en functionaliteit van de ruimte te verbeteren, hebben we akoestische wandpanelen van gerookt eiken geïnstalleerd. Deze panelen, met afmetingen van 240 x 60 cm, verbeteren niet alleen de akoestiek door het verminderen van echo en galm, maar voegen ook een elegante Scandinavische uitstraling toe aan het interieur. De panelen zijn gemaakt van gerecycled hout en PET-flessen, wat bijdraagt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Bij de keuze voor materialen en installaties hebben we altijd duurzaamheid in gedachten gehouden. De bio-ethanol brandstof is een hernieuwbare bron, geproduceerd uit plantaardige materialen zoals maïs en suikerriet. De akoestische wandpanelen zijn gemaakt van gerecycled hout en polyester, en zelfs de verpakking is duurzaam met kartonnen verpakkingen van gerecycled papier. Dit project toont aan dat het mogelijk is om een stijlvol en modern interieur te creëren zonder concessies te doen aan milieuvriendelijkheid.

Gebruik en Onderhoud van de Bio-Ethanol Haard

Het gebruik van de Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander is eenvoudig en veilig. Vul de brander met bio-ethanol, steek de vlam aan en geniet van de warmte en sfeer. Onderhoud is minimaal; de brander hoeft alleen af en toe te worden schoongemaakt om eventuele stof- of brandstofresten te verwijderen. Dankzij de hoogwaardige materialen en constructie gaat de brander lang mee zonder veel onderhoud te vereisen.

Persoonlijke Touch: Aanpassing van het Interieur

Een van de grootste voordelen van het installeren van een bio-ethanol haard is de flexibiliteit in het ontwerp. De klant koos voor een minimalistische, moderne uitstraling met een strakke afwerking. De combinatie van de Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander met de gerookte eiken wandpanelen creëerde een warm en uitnodigend middelpunt in de woonkamer. Met de juiste accessoires en decoratieve elementen kunnen bio-ethanol haarden worden aangepast aan verschillende stijlen en voorkeuren, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor elk huis.

Conclusie: De Perfecte Sfeer en Functionaliteit

De installatie van de Izala Driezijdige Bio Ethanol Inbouwhaard met de Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander heeft een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. De moderne technologie en hoogwaardige materialen zorgen voor een duurzame en veilige haard, terwijl de innovatieve vuurlijn een dynamische en visueel aantrekkelijke vlam biedt. Dit project illustreert hoe een bio-ethanol haard een centrale rol kan spelen in het verbeteren van de sfeer en functionaliteit van een interieur.

Inspiratie voor Toekomstige Projecten

Dit project kan dienen als inspiratie voor anderen die overwegen een bio-ethanol haard in hun huis te installeren. Met de vele voordelen van bio-ethanol brandstof en de flexibiliteit in ontwerp en installatie, biedt de Mella Pro Wave Bio Ethanol Hoekbrander een uitstekende oplossing voor moderne verwarming. Of het nu gaat om het verbeteren van de akoestiek met wandpanelen of het creëren van een unieke sfeer met een innovatieve haard, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Read more

Izala Driezijdige Bio Ethanol Inbouwhaard: Een Uitgebreide Gids

Izala Driezijdige Bio Ethanol Inbouwhaard: Een Uitgebreide Gids

De Izala Driezijdige Bio Ethanol Inbouwhaard is een opmerkelijke toevoeging aan elk interieur. Met zijn veelzijdigheid in grootte, variërend van 80 cm tot 251 cm breed, biedt deze haard een ongeëve...

Read more
De vervorming van bio-ethanol haarden

De vervorming van bio-ethanol haarden

Bio-ethanol haarden zijn een populaire keuze geworden voor mensen die de sfeer en warmte van een open haard willen zonder de nadelen van rook en as. Deze haarden gebruiken bio-ethanol als brandstof...

Read more